menu

visie

RABAUT CONSTRUCT NV   staat voor betaalbare luxe aan zee, met een afwerking volgens de regels der kunst.

– appartementsgebouwen

– residentiële woningen

– vakantiewoningen

–  garages

 Het bouwen van dergelijke projecten vergt een kennis en een intense opvolging die moet worden gecoördineerd door één en dezelfde persoon.

 

WAT IS KWALITEIT EN WAAR DIENT MEN NAAR TE KIJKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a) Thermische isolatie rondom  het gebouw conform de wetgeving (minstens 12 cm)

b) Akoestische isolatie voor uw comfort, want niets is erger dan een appartement waar U constant de buren hoort weg en weer lopen.  Dit kan men bekomen door het plaatsten van een super isolerende mat onder de chape (opgelet!!! veel kwaliteitsverschil)  Nog belangrijker is het ontdubbelen van de muren tussen de appartementen, door het plaatsen van twee muren met daartussen een geluidsisolatie in de spouw.    ook binnenin het appartement worden Ploegsteert snel bouwstenen gebruikt die op traditionele wijze worden uit gepleisterd.   In  vele gebouwen wordt gebruik gemaakt van goedkope PROMONTA kalkmuurtjes, daar men snel en goedkoop kan werken en niet meer hoeft te pleisteren, maar dit kan na verloop van tijd veel problemen geven.   Muurtjes die scheuren en geluidshinder zijn de meest voorkomende klachten.

c) Een goed ventilatie systeem die U individueel kan afregelen volgens uw behoefte.   Er zijn momenteel twee systemen op de markt te verkrijgen:

C- system:  zorgt voor verse lucht via de raamroosters en zuigt deze af in een gemeenschappelijke schouw.   In de winter ontstaan er problemen wanneer de bewoners de raamkleppen sluiten omdat ze koude tocht voelen.  Daardoor zuigt het systeem de lucht af van naastliggende appartementen, met alle gevolgen van dien; geur eten, rokers,…..

– D- system: zorgt voor verse lucht die centraal langs een warmtewissellaar wordt binnen getrokken en in gelijke mate terug afgevoerd wordt langs de gemeenschappelijke schouw.  Dit systeem bespaart U enorm veel energie en werkt bovendien zo goed als geruisloos.  Beter bestaat niet, maar kost wel tot 1500 euro extra/appartement.

UITERAARD WERK IK MET D-SYSTEM!!!!

 

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

> rechtstreekse verkoop door de bouwheer.

voordeel: onderhandelingen gebeuren rechtstreeks met bouwheer zo voorkomt men misverstanden.

 > de werf wordt opgevolgd door de bouwheer zelf.

voordeel: vlottere afwerking van de nieuwbouw doordat onvoorziene werken direct kunnen goedgekeurd worden door de bouwheer zelf.

> de bouwheer staat in voor een vlotte oplevering van de appartementen.

voordeel: indien er bepaalde punten nog niet volledig afgewerkt zijn, kan de bouwheer onmiddellijk de desbetreffende aannemer contacteren.

 > ook dienst na verkoop is belangrijk

voordeel: afspraken met nutsmaatschappijen voor aansluiting elektriciteit, kabeltelevisie enz… kunnen door de bouwheer geregeld worden.

Dirk Rabaut
zaakvoerder